Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728291

RSS

Mitä täällä tapahtuu?
27.03.2011 00:54 | Toni "Rotsi" Lähdesmäki

Huhhu.

Kyllä harmittaa että ei ole päässyt todistamaan paikan päälle tätä huikeeta sarjaa. Sarja on täyttänyt kaikki odotukset, itseasiassa ylittänyt ne aivan täysin. Tämän reilun viikon aikana oon käyny niin monta eri tunnetilaa läpi että.. Siis oikeesti, en vaan olis uskonu että Jokerit saa näitä tunteita aikaan, vaikka vaan telkkarin välityksellä tässä hommassa joutuu olemaan mukana. Mut on toi urheilu vaan huikeeta, ei voi muuta sanoa.

Kauteen lähettiin ihan hyvissä mielin, mut kyl se sielt tuli alas aika nopeesti. Erkan tulon jälkee sain uskon takas. Kuherruskuukauden jälkeen tuli todellisuus vastaan, että ei hommaa tosta noin laiteta kuntoon. Runkosarjan viimeset pelit, joista odotin tappioita, käännettiin voitoks. Se loi pienen uskon että voishan tällä jengillä mennä pidemmällekki. Ekalle kiekalle vastaan rakas Hifk ja siinä voi tapahtua mitä vaan.

Maanantaina edessä tosiaan seitsemäs peli, voittoahan sieltä lähetään hakemaan, MUTTA jos turpaan tulee ni en kyllä älyttömän pettynyt ole. Tää joukkue isolla J:llä on taistellu ja antanu kaikkensa, jos se ei riitä niin voiko siitä olla katkera? No tietty vähän, mutta kyllä mä arvostan noita jätkiä, jokainen vetää sata lasissa, repii raastaa ja taistelee.

Vetäkää jätkät samaa mallii, ja hoitakaa seittemäs peli himaa, te ootte ansainnu sen! Jooko?


 - Toni "Rotsi" Lähdesmäki | Kommentoituomarointi - duuni jossa ei kiitoksia jaeta
23.03.2011 22:20 | Toni "Rotsi" Lähdesmäki

Moikka taasen!

Jääkiekon play-offit ovat alkaneet, ja lähes joka ottelu on päättynyt tuomarivirheeseen - vai onko sittenkään? Noh, tälläisen käsityksen ainakin median välityksellä saa. Otteluita seuranneena, virheitä toki tuomareille on sattunut. Joskaan yhdessäkään ei omasta mielestäni peliä ole ratkaistu näillä virheillä. Kentällähän virheitä enemmän tekevät pelaajat, joista ei kyllä mouhota yhtä lailla mitä sitten tuomareiden virheistä. Hekin ovat ihmisiä, eikä joka tilannetta pysty yksinkertaisesti näkemään. Jos vielä mietitään kuinka paljon aikaa on "analysoida" tilanne, 0,5s-2s on melko vähän, ja omasta mielestäni aivan ymmärrettävää että välillä tapahtuu virheitä.

Oletteko arvon veljet miettineet kuinka kauan itse viihtyisitte työssä, jossa järjestäen palaute on negatiivista? Varsinkaan noin naurettavilla "palkoilla" (=tuomaripalkkioilla) millä noi ukot tota hommaa vetää, niin hattua on nostettava. Suurin osa tuomareistakin tekee päätoimista työtä tuomaroinnin lisäksi, joten ymmärrettävää on siltäkin osin että aina vain ei voi olla ajantasalla tossa hommassa.

Miksi järjestäen valmentajien / muiden ihmisten palaute tuomareille on haastatteluissa negatiivista? Jos tuomari viheltää hyvän matsin, voisiko tästäkin välillä jakaa kiitosta sinne? Tätä näkyy todella, todella harvoin, mikä on jokseenkin kummallista. Vaatisihan se sentään kaksi(2!) sanaa.

Sitten löytyy näitä vouhottajia, jotka vaativat sm-liigaan ammattituomareita. Sikäli hyvä idea, ei siinä mitään, mutta toteutus? Se onkin jo paljon hankalampi juttu. Itsekin olen tätä miettinyt, että miten mahdollistettaisiin tämä homma. Ainoa joka on itselle tullut mieleen, mitä jos poistettaisiin nämä "vakiopelipäivät" (=ti,to,la), onhan sm-liigan pelaajat sentään täysipäiväisiä ammattilaisia. Jaettaisiin pelejä tasaisesti pitkin viikkoa, jolloin voisi olla pieni mahdollisuus vähentää tuomareita, ja käyttää parhaimpia kavereita "joka" pelissä. Tässä olisi ainakin se hyöty, että pelaajat oppisivat parin tuomarin linjan, koska useampaan peliin osuu sama tuomari. Ajatuksen tasolla ainakin omasta mielestäni voisi siirtyä harkintaan tämmöinen. Paljonhan se vaatisi työtä että muokattaisiin sarjaohjelmat aivan uusiksi, miten päätuomarit / linjatuomarit valittaisiin? Kuinka moni heistä on halukas siirtyä päätoimisesti tuomarointihommiin jne? Viimeisimpänä mutta ei tietenkään vähäisimpänä - raha, se perkele jota vaaditaan joka hommassa.

Unohdetaan turhanpäivänen ruikutus tuomareiden virheistä, ja tuhlataan energia ajatteluun, että miten hommaa voisi kehittää, se on ainoa oikea ratkaisu jolla asiaa voidaan viedä eteenpäin.

-Kiitos


( Päivitetty: 23.03.2011 22:56 )

 - Toni "Rotsi" Lähdesmäki | KommentoiPuolivälieräsarja kevät 2011: HIFK - Jokerit ‎
20.03.2011 20:09 | Toni "Rotsi" Lähdesmäki

Moro!

Se olis play-offit alkanu! Viikko oli kyllä sellasta odottelua että ei terve... Eikä se mukavasti alkanu sitte. Perjantaina, alle tunti h-hetkeen, jännitys niin korkealla kun voi olla, ja maikkarin nettiä selaillessa silmiin pamahtaa uutinen jossa kerrotaan Pulkkisen joutuneen sairaalahoitoon munuaistulehduksen vuoksi. Kyllä lannisti jonkun verran tunnelmaa tämä episodi, olihan tätä nuorukaista seurattu jo pidemmän aikaa ja odotukset ladattu täyteen hänen suhteen. Viime kauden loukkaantumiset on takana, ja Teemu on esittänyt huikeita otteita runkosarjassa, muodostaen yhden liigan vaarallisimmista ketjuista, ja itseasiassa Jokereiden ainoan TOIMIVAN ketjun(Lahti-Kerälä-Pulkkinen). Harmittava takaisku, mutta ei auta kuin aloittaa poffit ilman Teemua, toivottavasti paranee pian ja pääsisi ensimmäistä kertaa haistelemaan Sm-liigan playoffeja.

Ensimmäinen peli meni aivan Westerlundin käsikirjoituksen mukaisesti, Jokerit teki onnistuneen ryöstöretken Nordikselle. Jokerit lähti vieraisiin puolustamaan, niin kuin pitikin. Näissä peleissä merkitystä ei ole kuin voitoilla, muita ei muistella, ainakaan positiivisesti. Lasak torjui aivan huikean pelin, ja Ossi oli puolustuksen kuningas.

Suurta pahennusta aiheutti HIFK-leirissä myös Mikael Granlundiin kohdistunut Väänäsen taklaus. Eniten allekirjoittanutta ärsyttää, että HIFK, joka brändinsä mukaisesti pelaa kovaa ja viljelee samanlaisia pommeja miltei joka ottelussa, itkee tilanteesta joka kuuluu playoffeihin. Harmillista tässä vain oli se että Mikke loukkaantu, sitä ei varmasti toivonut yksikään jääkiekkoa seuraava ihminen (edes Jokerifanit). Tuomarit olivat onneksi tilanteessa ajantasalla, kiitos heille.

Ottelu takana, joka päättyi siis jalkapallolukemin 0-1 Jokereille, ja näin ollen myös otteluvoitot 0-1 Jokereille. Tällaisesta alusta ei voinut kuin salaa unelmoida. Tästä jos jostain on hyvä jatkaa huomiseen koitokseen, kiitos.

Odottavan aika on pitkä, se on todettu ennen näiden pelien alkua paikkansa pitäväksi. Siis lauantaikin, joka yleensä sujahtaa hetkessä, tuntui ikuisuudelta. Jossain vaiheessa kello löi kuin löikin 18.30 ja fiilis oli taas kerran tappiin ladattu. Kylmät väreet hiipi selässä kun kattoi Jaffalaa, viimeistä paikkaa myöden loppuunmyyty halli, ja aivan huikea tunnelma. Viimeksi tällästä koki 2002 finaalisarjassa Tapparaa vastaan. Harmittavaa että tätä hommaa joutuu seuraamaan nykyään etänä, mutta kiitokset kuitenkin UrhoTV Totalille joka mahdollistaa tämänkin.

Ottelu alkoi hieman surkuhupaisasti, Tommi Kovanen jota syystä tai toisesta, hyvistä otteista huolimatta, ei Jokereihin huolittu, neppaa kiekon onnekaasti maalin takaa Eavesin kautta sisään. Tälläistä alkua ei todellakaan olisi toivonut. Reilut neljä minuuttia myöhemmin Hentunen tasoittaa ottelun, ja Hartwall Areena repeää, aivan huikea maali! Näitä odoteltiin Jukalta jo runkosarjassa, nähtävästi säästeli ne tärkeämpiin peleihin, hyvä niin.

Toisessa erässä Petteri Nokelainen tykitti Jokerit 2-1 johtoon ylivoimalla. Huomasitteko Petterin tuuletuksen maalin jälkeen? Jos joku vielä tämän jälkeen väittää että kyseessä on ylimielinen paskiainen niin hohhoijaa. Jätkästä huoku sellanen tekemisen meininki että huhhu, kyllä oli ilo katsella kun noksuki sai onnistumisia! Seuraavaksi oli Lahden vuoro avata maalitili näissä karkeloissa, Erkka pisti hyökkäyspään aloitukseen Lahden ja Kerälän kaveriksi Eavesin, kauaa ei mennyt ja laatta oli pussissa. On toi Lahtiki vaa huikee jätkä! Harmittava takaisku tuli vielä minuutti ennen toisen erän päättymistä kun HIFK kavensi pelin 3-2. Olishan se ollut paljon mukavampi lähteä tauolle 3-1 tilanteessa.

Kolmannessa erässä Jokerit, niin kuin odottaa saattoi, puolusti HIFK:n kumoon. Ei ollut julleilla mitään asiaa maalintekopaikoille, ja kruununa 10 sekuntia ennen loppua Nokelainen tyhjään reppuun 4-2!

Onneksi naapurissa asuu suht nuori yksinäinen mieshenkilö. Voi olla että kauden mittaan Jokereiden onnistumisien johdosta riemunhuudot olisivat poikineet varoituksia mikäli naapurissa vanhempaa porukkaa asuisi. Tosin tapahtuuhan nämä huudot ennen 22.00, sama se!

Jokerit siirtyi näin ottelusarjassa 2-0 johtoon, aivan loistavaa!

Sarja ei todellakaan ole vielä ohi, vaikka pelin jälkeen jatkoaikaa lueskellessani HIFK-leiristä tällaisen kuvan saikin. Hei oikeesti, onko tuo sitä joukkueen tukemista kun ratkaisevissa peleissä ollaan 2-0 häviöllä, niin heitetään hanskat tiskiin ja lopetetaan joukkueen tukeminen!? On sieltä ennenkin noustu, ja urheilu muutenkin on juuri tämän takia mielenkiintoista, että melkein mitä vaan voi tapahtua. En todellakaan näin Jokerifanina tätä toivo, mutta silti. Maanantaina on kauden tärkein peli edessä, tämän jos Jokerit klaaraa, voitaisiin melkein jo sanoa että Jokerit tästä parista jatkaa, mutta onhan noista 3-0 tilanteistakin noustu, joten päätetään tää sarja kun summeri soi neljännen voiton merkiksi jommalle kummalle joukkueelle!

Kahdessa ekassa pelissä Erkka on kyllä vienyt Kari “Nokka” Jalosta kuin litran mittaa. Vaikuttaisi siltä että nokka on aivan syväjäässä, mahtaakohan maanantaina heräillä jo? Ainii, kyllähän se mediapelin aloitti julkistamalla Jokerit ennakkosuosikiksi? Aiheutti kyllä hyvät naurut, ei siinä. Ihan millä vaan asteikolla mitattuna, HIFK tähän sarjaan lähti ennakkosuosikkina piste. Vaikka Jokerit runkkarin pelit veikin 4-3.

Se ois reilu 20 tuntia taas odottelemista, jatketaan samaa mallia ja pidetään rotsi tukevasti kiinni!!


( Päivitetty: 20.03.2011 21:09 )

 - Toni "Rotsi" Lähdesmäki | Kommentoi


©2020 rotsin blogi - suntuubi.com